5 "must-haves" i min trænings taske

STÆRK KROP PÅ KORT TID

White clock with words Time for Action on its face

En god træning tager tid. En grundig opvarmning tager f.eks. nemt 15 min. En fornuftig all-round træning tager gerne 50-60 min. Og så skal man lige køle af, strække lidt ud osv. Dertil kommer at man lige skal klæde om til træning, og efter træning tager man (forhåbenligt) et bad osv. Alt i alt rammer man altså nemt 2 timer inden man er ude af døren og på vej hjem igen. Og i de 2 timer har jeg ikke medregnet evt. transporttid til og fra træning. Træning kan altså godt være lidt tidskrævende.

Alt eller intet?

I den perfekte verden finder vi de timer det kræver 2, 3 eller måske endda 4 gange om ugen. Men i den virkelige verden er det desværre nok sådan at vi ikke altid kan “finde” (eller vælger at prioritere) denne tid. Vi vælger måske at prioriterer vores familie, arbejde, venner, studier og/eller andre interesser vi også gerne vil finde tid til i hverdagen.

Med de mange andre vigtige prioriteter i hverdagen, kan det selvfølgelig godt blive en smule svært at klemme to timers træningstid ind i kalenderen flere dage om ugen. Vi har nok alle en tendens til at tænke i alt eller intet, for hvorfor skulle vi gøre noget, hvis vi ikke kan gøre det ordentligt?

Vi kan måske lige klemme en lille times tid ind i kalenderen, men så føler vi måske at det jo ikke er tids nok til at nå den ordentlige “gode og lange” træning. Derfor vælger vi ofte træningen fra på baggrund af vores manglende tid.

Det er også muligt du tænker at du venter lidt, til du har liiiidt mere tid i kalenderen? Men sådan er virkeligheden meget sjældent. Den ekstra tid dukker desværre aldrig rigtig op.

Alt eller intet-mentaliteten holder ikke. Det er i hvert fald min subjektive mening. Livets omstændigheder tvinger os til at tænke anderledes. Ellers bliver der alt for lidt alt og alt meget intet. Hmm. den var lidt kringlet – men jeg tror du forstår min pointe. 😉

Lidt – er 100% mere end intet

Fysiologisk (og mentalt) er der en kæmpe forskel på at træne en blot en lille smule og slet intet. Det gælder både konditionstræning og styrketræning. Så prøv at acceptér at du ikke altid har god tid, og derfor kan nå at gennemføre den perfekte trænings session. Planlæg i stedet en “mini-workout”-mellemvej hvor du kan være inde og ud af træningscentret på kortere tid.

INSPIRATION: HELKROPS STYRKE PROGRAM PÅ UNDER 40 MINUTTER

Find en PDF med programmet FullBody40 nederst i indlægget

Opvarmning – 5 min. på en romaskine eller crosstrainer. Det er vigtigt du får pulsen op, lidt sved på panden og prøv at få aktiveret alle de store muskler og led i kroppen.

Træning i 4. Superset

[Et superset er blot 2 eller flere øvelser udført umiddelbart efter hinanden med ingen eller kort pause i mellem]

#1 – Squat & Push-Up {8 reps & 10 reps – 4 runder}

#2 – DB Rows & Leg Raises {8 reps & 10 reps – 4 runder}

#3 – Dødløft & Kettlebell Push Press {8 reps & 10 reps – 4 runder}

#4 – Pull-up (eller Pulldown) & Crunches (evt. på bold) {8 reps & 10 reps – 4 runder}

Pauser: 30 sekunder mellem hver øvelse. 1-2 minutter mellem hvert superset.

Programmet kan gennemføres på 35-40 minutter inkl. opvarming. Prøv evt. at ligge mobilen fra dig en halv time, vær effektiv og fokusér på din træning – så når du nemt hele programmet igennem. Undgå at sløse med øvelserne (gælder især teknik), for selvom du gerne vil have klaret din træning relativt hurtigt, så er det stadig super vigtigt at gøre det ordentligt – både for at få det optimale udbytte og minimere risikoen for skader.

Holder du kæden stram, betyder altså at du kan være inde og ude af træningscentret på vel under en time. Og stadig få et rigtig godt udbytte.

Husk at endnu mindre faktisk også kan gøre det (og er godt nok). Det kunne f.eks. være en lille god 20 minutters workout. Det er stadig 100% bedre end ingen træning.

Overstående er blot et eksempel på en fornuftig work-out der kommer hele kroppen igennem på relativ kort tid. Der kunne være mange andre måder at gribe det an på, men håber du kan bruge det til noget – og måske få klemt en lille ekstra træning ind i løbet af ugen selvom du har travlt med livets mange andre gøremål.

SE PROGRAMMET LIGE HER – fullbody40 – med tegninger og forklaringer til alle de enkelte øvelser.

God Træning // STYRK.NU

 

Ingen kommentarer endnu

Der er endnu ingen kommentarer til indlægget. Hvis du synes indlægget er interessant, så vær den første til at kommentere på indlægget.

Skriv en kommentar

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

 

Næste indlæg

5 "must-haves" i min trænings taske