Kvalitet i bevægelse

MIT 2017 CPH HALF I TAL

img_3252

I skarp kontrast til mit forrige indlæg… Så tænkte jeg lige jeg ville dele mine data fra dette års CPH HALF MARATHON 

Indledningsvis vil jeg lige tilføje at det gik næsten præcis som jeg havde håbet. Mit mål for i år var at snige mig under 1:30. Jeg var ret usikker på min nuværende “løbeform” men med en all-out slutspurt i den silende regn lykkedes det mig lige præcis at klemme mig ind på 1:29:59 O.0

Min PR (fra sidste år) er lige under 1:24 – men det var efter et helt år hvor jeg havde trænet op til min første Ironman. Jeg trængte til at træne lidt anderledes og efter mit halvmarathon 2016 skiftede jeg totalt fokus. Så i hele 2017 og har jeg  stort set kun trænet styrketræning. Dog skal det siges at jeg droppede den tunge styrketræning i den sidste måned op til løbet i år for at genopfriske min løbeteknik vænne mine ben til løbeturen.

De officielle tal…

Jaja – jeg ved godt at min Klasse ikke er registreret helt korrekt – men bare rolig – jeg har ikke skiftet hold. xD

img_3253

Tempoet holdt ikke helt 

Som det fremgår af mine mellemtider, så går mine ben stille og roligt døde. Det er ikke kritisk, men jeg var virkelig presset på den sidste 1/3 af løbet. Allerede fra km. 14 begyndte benene at lide, og jeg måtte kæmpe for at holde tempoet oppe. Det var altså ikke helt ideelt udført – og jeg skulle måske have startet en lille smule langsommere – men mod slutningen var der virkelig ikke mere i stængerne.

Kadencen var der næsten

Ideelt skal jeg ligge i det “blå” område – hvilket er mellem 174 og 183 skridt i minuttet. Jeg ender med et snit på 174, som er ok – men liiiige i underkanten. Den skulle gerne op omkring 178 for mit vedkomne. Mod slutningen prøver jeg at holde fokus på kadencen, men desværre bliver mine skridt lidt for korte så tempoet alligevel går lidt ned.

skaermbillede-2017-10-03-kl-15-42-38

Pulsen var på plads

Min puls fortæller mig at mit tempo var hvor jeg skulle (og kunne) være. Jeg kunne mærke at jeg lå på vippen hele vejen igennem. Med et gennemsnit på 92% af mit max så var der ikke så meget mere at give af. Husk at pulsen stiger en smule undervejs, selvom man løber i samme tempo, det kaldes cardiac drift og vigtigt at holde sig for øje i længere løb, så man ikke lægger for hårdt ud.

skaermbillede-2017-10-03-kl-15-43-16

Avg. HR 177 (92%) – Max HR 189 (98%) – (Min max puls er 192).

 

 

 

The stats’

skaermbillede-2017-10-03-kl-15-45-26

Her var så lidt tal-nørderi for dem der syntes den slags er lidt sjovt. Alt i alt var det (som altid) et fedt løb, og jeg nåede liiiige over målstregen før himlen åbnede sig for alvor, med hagl og hele molevitten!

Min ben var rigtig godt krøllede efter denne søndagstur – noget mere end normalt – formentligt pga. af min meget begrænsede løbetræning op til løbet i år. Men jeg overlever sgu nok, det er klart et af mine favorit løb og tror sgu jeg hopper på den igen næste år.

Opfordring

Hvis du har spørgsmål til min træning, kost, udstyr eller andet, så er du altid meget velkommen til at smide mig en DM på facebook, besked på Insta. eller god gammeldavs mail. Så svarer jeg selvfølgelig meget gerne.

God træning // STYRK.NU 😀

Ingen kommentarer endnu

Der er endnu ingen kommentarer til indlægget. Hvis du synes indlægget er interessant, så vær den første til at kommentere på indlægget.

Skriv en kommentar

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

 

Næste indlæg

Kvalitet i bevægelse