EFFEKTIVE MAVEØVELSER MED EUROMAN

SLAP AF! DET ER BARE JUL

xmas_dumbbell

Juledagene er forbundet med en masse traditioner. Selvom vi har mange af disse traditioner tilfælles – så har vi alle vores egen måde at bruge denne dag på. Og det er alt sammen meget fint.

Jeg er ikke anti-jul – men jeg er heller ikke pro-jul.

Jeg lidt træt af at vi alle sammen har travlt med at overtænke de par helligdage der ligger her i slutningen af december.

For mig er det rart med lidt ferie og familietid. Men det er det. Hverken mere eller mindre.

Du overlever nok et par dage med overskud på kaloriekontoen

Hvis du normalt holder dig aktiv og spiser forholdsvis fornuftigt. Så sker der absolut NADA ved at nyde lidt ekstra julemad. Du behøver ikke over-æde helt uhæmmet… medmindre du har lyst til det. For så skal du selvfølgelig bare gøre det. Du dør ikke af 3 dages kalorieoverskud. Du tager måske en lille smule på hvis du spiser rigtig “godt” – og so-fuckin’-what. Hvis du ikke kan smide de par gram igen på den anden side af julen så har du et helt andet, og langt større problem. For så er det nemlig ikke dine hellig- og feriedage du ikke har styr på, men dine hverdage. Er dette tilfældet så er det der du skal lære at finde balancen mellem fysisk aktivitet og kalorieindtag. Det er ikke nødvendigvis let. Men det er meget enkelt. Dit største problem er formentligt at du bliver ved med at tænke over hvad du skal gøre – hvad der rigtigt og forkert. I stedet bør du øve dig i at springe tankerne over og “bare” at gøre det – eller måske rettere… ikke gøre det.

Plejer er ikke død

Er uge 52 virkelig SÅ speciel?! Personligt kan jeg godt lide at være aktiv i min hverdag, og december skiller sig ikke særligt ud. Mulighederne er selvfølgelig meget anderledes når jeg er på ferie i f.eks. Jylland aka “ingenmandsland” 😉 men så kan jeg da tage nogle små løbeture – og/eller måske strække lidt ud på stuegulvet. Andre gange bruger jeg bare dagene på at give kroppen helt fred og ro og dermed få restitueret ordenligt igennem, så jeg kan vende tilbage til min træning igen for fuld gas. Gør det der føles mest rigtigt for dig og det der passer dig bedst i situationen.

Det er selvfølgelig helt fint at spise sundt og træne (lige så meget du orker) i juledagene – hvis det er dét du har lyst til. Men hvis det ikke er det du har lyst til (eller brug for) så lad vær’, og brug i stedet tiden på din familie, dig selv, arbejde eller hvad der nu giver mest mening for dig.

Jeg er ikke altid fortaler for kun at gøre det vi har lyst til. Ofte er vi nødt til at gøre noget vi ikke lige har lyst til i det givne øjeblik. Men det er netop her at jeg mener at feriedage godt må (og måske bør) skille sig ud fra hverdagene.

Moralen er…

Jeg får lyst til at bruge en lille hunde-analogi. Fordi min mors hunde er utroligt godt opdraget kan jeg tage snoren af dem og lade dem spurte ud over markerne! De er meget langt væk på meget kort tid, men så snart jeg kalder på dem, så vender de rundt med 120 i timen, og sætter sig lige ved siden af mig. AKA Fuld kontrol giver fuld frihed. Omvendt ville jeg være nødt til konstant at holde dem i kort og stram snor hvis jeg ikke følte jeg havde fuld kontrol. Da de ellers ville være over alle bjerge på ingen tid. Du forstår

Du er IKKE i overhængende livsfare pga. af lidt fed julemad. Så slap lige af! og nyd dine feriedage som du nu har lyst til. Og så tager du dig sgu sammen resten af året. Hvis du ikke kan slippe dit “slanke-mads-fokus” i et par dage bør du formentligt overveje om du har et lidt for stramt forhold til dig selv, din mad og/eller din krop. Du tænker måske at du bare vil bevare kontrollen i disse dage, men i virkeligheden viser du netop at du overhovedet ingen kontrol har.

Hav en Rigtig God Jul – slap af – og nyd den præcis som du har mest lyst til. 🙂

//STYRK.NU

 

Ingen kommentarer endnu

Der er endnu ingen kommentarer til indlægget. Hvis du synes indlægget er interessant, så vær den første til at kommentere på indlægget.

Skriv en kommentar

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

 

Næste indlæg

EFFEKTIVE MAVEØVELSER MED EUROMAN