3 gode squat variationer

FRA TRIATLON TIL POWERBUILDING

img_6422

 

Efter et helt år hvor min træning har haft 100% fokus på de 4 store langdistance løb, 1/2 og hel Marathon og 1/2 og hel Ironman, har jeg besluttet mig for at vende skuden 180° og presse min krop i den fuldstændig modsatte retning.

Jeg elsker at eksperimentere og udfordre min krop på forskellige mange forskellige måder. Og selvom jeg elsker at løbe og cykle osv. og jeg syntes det var fedt at prøve at træne op den fulde Ironman distance så har jeg også virkelig savnet at løfte nogle vægte. Med det i baghovedet, og med glæden over at kunne dedikere mig selv lidt mere til styrketræningen igen. Så besluttede jeg mig for at gå “all-in” på den træningsform hele næste år.

Hvorfor? Tjaa … jeg har 2 gode grunde;

1) Bare fordi

2) Hvorfor ik’?

– og det er jo verdens bedste argumenter. 😉 Egentligt havde jeg jeg bare lyst til at finde et nyt mål for min træning, og jeg overvejede seriøst at fortsætte i samme spor for at bygge videre på min nuværende form, og det jeg opnåede med min triatlontræning i år. Men jeg kunne bare mærke at jeg havde brug for at “lege” med noget helt andet i en periode. Så jeg besluttede mig for at kaste mig over min styrketræning igen.

Hvad faen’ er powerbuilding? Det er ikke så mærkeligt hvis du ikke har hørt om det. Powerbuilding er tilsyneladende et mix af Powerlifting og Bodybuilding. Det matcher tilfældigvis den måde jeg selv foretrækker at styrketræne på. Jeg er vild med de “klassikere” fra styrkeløft; Dødløft, Squat og Bænk, og de udgør altid grundstammen i min styrketræningsprogrammer, men jeg kan også godt lide at supplerere med mange andre øvelser. Nogle er mere kosmetisk orienteret, og nogle som er mere callisthenics-inspirede og udfordrer mig på flere andre måder end bare rå styrke.

udsæt ikke til i morgen hvad du kan starte idag… 

Og med det i mængde kunne jeg lige så godt sætte igang med det samme… så fra 1 november 2016 til 1. November 2017 er det GAME ON. Jeg tracker selvfølgelig min vægt, fedt% osv. undervejs i forløbet, og kommer selvfølgelig med nogle updates undervejs her på bloggen.

Alt med måde – Nu er det jo ikke fordi jeg er træt af at løbe, cykle. Og det kommer jeg selvfølgelig også til at hygge mig med en gang i mellem når jeg har lyst til det, men mit fokus helt klart på min styrketræning. Minimum 5 gange om ugen.

Go træning

//STYRK.nu

Ingen kommentarer endnu

Der er endnu ingen kommentarer til indlægget. Hvis du synes indlægget er interessant, så vær den første til at kommentere på indlægget.

Skriv en kommentar

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

 

Næste indlæg

3 gode squat variationer