Årets udfordring: KMD IRONMAN - COPENHAGEN 2016

Skal du aldrig træne de arme?

curls

Jeg kunne også provokere lidt og skrive… Du skal aldrig træne de arme! Det er (næsten) altid spild af dyrebar livstid.

Decideret armtræning er blot én af mine mange små kæpheste træningsmiljøet… Og jeg elsker jo at klappe lidt på mine små kæpheste. Jeg ser overraskende mange bruge forholdvis meget tid på at træne arme – og jeg må undres?

Hvis du hører til den mandlige del befolkningen er årsagen nok åbenlys… De Guns dér. Klart nok, hvem vil ikke gerne fylde skjorteærmerne lidt mere ud? Men hvis du høre til de andre 50% af befolkningen er svaret nok lidt mere kryptisk. “jeg vil gerne have tonede arme – altså trænede, men for guds skyld ikke for store”. Kvinder er bare lidt mere komplicerede mht. … alt. ;P

Hvad er armtræning? Styrketræning af forsiden og bagsiden af overarmen. Du kender sikkert til diverse biceps curls, med lige stang, ez-stang, håndvægte, stående, siddende, i kabler, maskiner, med diverse forskellige greb, håndstillinger ooooog så videre. Og det er kun den éne side af armen! Listen over biceps- og tricepsøvelser er overraskende og gabende lang.

Hvorfor dog ikke? Jeg elsker jo mine curls! Ja, det er klart… Vi elsker dem fordi de er nemme. Det er muligvis de nemmeste styrkeøvelser der findes. Det er der flere grunde til. Kravet til din koordination og muskulære kontrol er tæt på nulpunktet. Medmindre du er virkelig, virkelig udfordret på den konto. Størrelsen af den samlede, aktive muskelmasse er forsvindende lille sammenlignet med de fleste andre styrkeøvelser. Især hvis du arbejder med én arm af gangen. Vi bør altså lige overveje vores argumenter for at bruge en hel masse dyrebar træningstid på disse lækre armøvelser. Nu er funktionalitet måske et lidt overvurderet begreb, men let’s face it… du bliver ikke rigtig bedre til noget som helst andet ved at træne isoleret biceps- og/eller tricepsøvelser (medmindre din håndbajer vejer 15-20 kilo).

Nu er der selvfølgelig også nogle gode grunde til at vi alligevel vælger at træne vores små overarme. F.eks. så kan vi stå foran spejlet i “fitty-world” og nyde synet af vores mere eller mindre opsvulmede overarme. Feeedt manner. Har du måske nogensinde trænet overarme uden et spejl i nærheden? Det tror jeg ikke jeg har. I hvert fald ikke med min gode vilje!

Der er som sådan ikke noget “forkert” i at træne arme, men jeg ville måske hævde at du højst sandsynligt kan få mere ud af din dyrebare tid i træningscenteret – også selvom du gerne vil have trænet dine arme når du nu er der. Problemet opstår kun fordi du formentligt har en times tid eller 1,5 til træning, 2-3 måske 4 gange om ugen (hvis du er flittig). Men sagen er den, at der er et utal af andre øvelser man formentligt burde prioritere højere end vores små overarme (også selvom de hænger synligt ud af vores t-shirts). Men fortvivl ikke. Du kan faktisk godt luske dig til en masse indirekte armtræning, uden at spilde tid på de 117 forskellige curl-variationer.

Sådan træner du arme – uden at træne arme?! Det er SUPER nemt… Pres og træk. Når du skubber en vægt væk fra kroppen (i f.eks. bænkpres) bruger du triceps. Når du trækker en vægt ind mod kroppen bruger du biceps. Så check dine albuer når du træner. Hvis du bøjer eller strækker armen (albuen) i en øvelse… så har du gang i din biceps og triceps. Og så har du lige den kæmpe sidegevinst at du også får trænet bryst, ryg og skuldre samtidigt (og sikkert også en del mere, alt efter øvelsesvalg og udførelse). Læg vægt de på store multiledsøvelser der bøjer eller strækker armene når du udvælger dine træningsøvelser. Så får du en hel del mere bang for your buck ;P       

Ingen regel uden undtagelser… Styrketræner du mere end 5-6 gange om ugen, og er det virkelig vigtigt for dig med nogle ordenligt syge stammer på overkroppen. Så GO FOR IT! Så er du højest sandsynligvis allerede godt igennem alle “de store øvelser” og har rigeligt tid til at supplere med de små lækre bøf-detaljer. Eller hvis du f.eks. syntes din overkrop er alt for stor og muskuløs men dine arme blegner noget ift. din massive overkrop – så er det selvfølgelig også meget fint at afsætte noget tid til dette område, omend det ikke er et fænomen jeg har set så ofte – som i.. nogensinde.

Fredag aften og lørdag eftermiddag er naturligvis undtaget overstående anbefalinger, da der findes en (af alle fyre) velkendt men uskreven lov der dikterer at guns altid må trænes i dette tidsrum af åbenlyse årsager.

– PuMp It Up BrO  ;D

// STYRK (de arme) .NU

 

Ingen kommentarer endnu

Der er endnu ingen kommentarer til indlægget. Hvis du synes indlægget er interessant, så vær den første til at kommentere på indlægget.

Skriv en kommentar

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

 

Næste indlæg

Årets udfordring: KMD IRONMAN - COPENHAGEN 2016