NY BOOTCAMP

CPH HALF(-assed) MARATHON 2016

imageDårligt forberedt

Jeg er normalt fortaler for god forberedelse. Men virkeligheden er alt andet end logisk og meget ofte ikke helt som vi forventer. Nogle gange må vi bare tage tingene som de kommer. Godt som skidt. Det opsummere på en måde min oplevelse på dette års Copenhagen Half Marathon.image

Efter min Ironman var overstået for en lille måneds tid havde jeg besluttet mig for at tage en grundig slapper… Ikke fra træning – selvfølgelig. Det kan jeg jo ikke undvære længe. men jeg er tilbage til langt mere styrketræning og ‘kropsleg’. Inden du får underlødige idéer, så involvere ‘kropsleg’ noget så usexet som håndstand, mobilitet, ringe osv. Med andre ord, aktiviteter jeg syntes er sjovt men ikke har brugt særligt meget tid på det sidste års tid. Den har også stået på en del alkohol, relativ løssluppen kost osv. og (mere væsentligt i denne forbindelse) heller ikke særligt meget løb.

Løb for en ven

Det var egentligt ikke fordi jeg ikke havde lyst til at løbe. Jeg var bare ikke motiveret til at forberede mig 100% og gå efter en ny PR. Jeg havde med andre ord brug for en “undskyldning” for ikke at løbe 100%. Det blev så at pace for en pacer for en god ven og kollega som gerne ville løbe under 1:35. Bevares – det er da stadig en god tur, i et godt tempo, men vidste også jeg ikke ville blive sønderligt presset.

imageDerfor havde jeg ikke rigtig forberedt mig på løbet på nogen måde. Ingen vild playlist med alt min ynglings løbemusik, ingen rigtige hviledage op til. Tværtimod masser af bentræning i ugen op til. Jeg gjorde stort set gjort alle de forkerte ting.

Forvirringen er total

Så kommer dagen – absolut ingen spændning, nerver eller pres. Jeg går bare chiller og hygger mig med gode venner og kollegaer. Vejret er perfekt, og alt er tilsyneladende i skønneste orden. Men ak… Det skal selvfølgelig gå helt skævt lige inden vi skal afsted og for at gøre en lang historie kort, så er vi blevet uigenkaldeligt væk hinanden inden starten. Så stod jeg der… midt på det grønne græs. Meget langt fra startskuddet og de hurtige løbere, og min ven. Typisk.

F*ck det!

Fuck det! Tænker jeg – så må jeg finde ham derude. Så jeg klemmer mig ind i menneskemængden ved pacerne der løber med 1:45 ballonerne. Jeg vidste at han nok ville løbe med 1:35-pacerne. Så jeg halvt- løber/hopper/hinker derudaf i et vildt zig-zag forhindringsløb, op igennem feltet med tusindvis af løbere. imageKort efter ser jeg en fælles ven på Dronning louises bro, jeg nærmest overfalder hende mens jeg råber har du set Jesper!! Ja Ja, svare hun – han er langt foran! SHiit! tror jeg kommer ud af min mund, og jeg tænker; OK – Så må jeg sgu træde til for at fange ham. Jeg sætter det lange ben foran, hele vejen op til pacerne på 1:35. Men ak, min ven Jesper, er ingen steder at se. Jeg tænker; WTF – han har måske gode ben idag?! – så jeg fortsætter. Og fortsætter Og fortsætter. Da jeg rammer 1:30 ballonerne begynder sandheden at ramme mig. Jeg må have overset ham.

Fandt sgu lige en PR på vejen

Men min nyerhverve erkendelse i hovedet, måtte jeg omstille mig lidt. Nu havde jeg alligvel løbet pænt stærkt indtil videre. Så kunne jeg sgu lige så godt give den gas resten af vejen hjem. Som tænkt, så gjort.

Moralen er… F*ck forberedelse

Kunne jeg havde løbet endnu hurtigere med bedre forberedelse… ja, det kunne jeg givet vis. Men jeg gad bare ikke forberede mig. Denne gang. Det gider jeg så formentligt til næste år. Og så må jeg gå efter at komme under de 1:20. Men det var alligevel en mega fed oplevelse, og på trods af alt lavede jeg alligevel PR. Ikke på grund af den sidste uge… Men på trods af den sidste uge.

Der er naturligvis en logisk forklaring. Det var ikke de sidste par uger der gjorde forskellen. Det var alle de utallige timer jeg har brugt på at træne op til min Ironman tidligere i år. Det virker sgu – surprice – og selv om man ikke forbereder sig særligt godt umiddelbart op til løbet, vil det næppe ændre på den effekt man har haft af alt den forudgående træning.

Vil du lave PR?

Det er meget enkelt… Start i goooood tid (som i 6-12 mdr. før dit løb). Pas din træning. Alle sammen. Lad være med at gøre som mig. Så skulle den gerne være lige i skabet. xD

Jeg må lige tilføje at det er et mega fedt løb. Godt arrangeret. God rute. Sindsyg fed opbakning. TAK TIL ALLE JER DER STÅR OG HEPPER DERUDE. Vejret var perfekt i år. Alt i alt – tæt på at være perfekte forhold – hvis der findes noget sådant. Tak.

God tur!

Ingen kommentarer endnu

Der er endnu ingen kommentarer til indlægget. Hvis du synes indlægget er interessant, så vær den første til at kommentere på indlægget.

Skriv en kommentar

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

 

Næste indlæg

NY BOOTCAMP