Sådan bliver jeg klar til Marathon

KMD Ironman 70.3 – Kronborg – dagen før dagen!

kmdironmankronborg

Så er der under 24 timer til det går løs ved Kronborg slot i Helsingør…

Jeg er selvfølgelig lidt spændt. Som man jo skal være. Det er jo primært denne disciplin jeg har fokuseret min træning omkring siden december sidste år. Derfor syntes jeg egentligt også at jeg er fysisk så klar som jeg kan være. Der har godt nok været rigtig meget i mit “civile” liv der har gjort mine forberedelser de sidste par uger alt andet end perfekte. Men sådan er livet… Og så man (læs; mig) ‘bare’ prøve at få gjort hvad der kan gøres og så huske på at man altid kan rette op på forskellige småting og det alligvel ikke er de sidste 2-3 uger man rykker på formen.

De aller sidste forberedelser

Dagen idag skal hovedsaligt gå med at sørge for at checket op på tøj, udstyr, energi osv. Derudover skal cyklen checkes ind, og det er altid godt lige at få kigget skiftezonerne ud så jeg har en god idé om hvor jeg skal løbe fra- og til.

Den sidste nadver

Egentlig ændre jeg ikke sønderligt meget på kosten i dagene optil løbet, så maven ikke får et chok og pludselig opfører sig helt anderledes… Det er ikke så behageligt. Når det er sagt så sørger jeg dog altid for at spise en hel del ekstra kulhydrat sammenlignet med min ‘normale’ kost. Primært brød, pasta og ris. Det vigtigste er, at jeg for fyldt godt op på depoterne og ikke ‘glemmer’ at spise fordi jeg skal rundt og ordne end masser småting som jeg f.eks. skal idag. SØRG altid for at drikke nok vand i løbet af dagen… Gammel kending… Men det er stadig vigtigt.

Fysisk afspænding

Mht. fysikken plejer jeg bruge en time eller to på at strække lidt ud, lidt foam-rolling og nogle gode gå-ture. Så ligger kroppen ikke helt ‘død’ – og det hjælper som regel også til at geare lidt ned (fysisk og psykisk) i løbet af dagen. Dette er måske ekstra vigtigt hvis man går og er meget spændt på morgendagens strabadser.

Tidligt i seng

Ja – det giver jo næsten sig selv… Men det er nogen gange sværere end man skulle tro. Hvis man er lidt spændt kan det godt være svært at sove allerede ved kl. 21-tiden. For mig plejer det at hjælpe med noget chill-out musik og god bog. Ellers er der ikke rigtig nogen trylle-formular for at få en god søvn. Jeg sørger for ikke at sove for længe om morgenen og springer som regel også middagsluren over (ikke fordi jeg når en lur til hverdag – men lige på denne dag, bliver det bevidst valgt fra alligevel).

Min målsætning

Tjaa, Det er altid svært at vurdere (og sammenligne tider). Men jeg lavede den samme IM 70.3 Kronborg i 2014. Den gang var min målsætning under 5 timer, og jeg kom ind i 4t57m. – så det var dejligt… Men også lidt tæt på min deadline. Denne gang går jeg efter 4t50m – hvis jeg har en god dag – 4t45m  😉

im703kronborgcastle 1600

Smukke omgivelser!

SÅ er det ellers bare at krydse fingre for at hele skidtet gå op i højere enhed i morgen… Jeg glæder mig i hvert fald meget.

Ingen kommentarer endnu

Der er endnu ingen kommentarer til indlægget. Hvis du synes indlægget er interessant, så vær den første til at kommentere på indlægget.

Skriv en kommentar

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

 

Næste indlæg

Sådan bliver jeg klar til Marathon