Nike Marathontest 4 - med blæs på!

Sådan bliver jeg klar til Marathon

image

skaermbillede-2016-03-09-kl-12-36-21Ro på… Nu er det dagen før dagen. Copenhagen Marathon 2016. Det er altid godt at være ordentligt forberedt. Alle gør det på sin egen måde, men der er alligevel nogle små ‘detaljer’ der er værd at få styr på i dagene op til. Lister er en dejlig ting. Så jeg har sgu lavet en lille liste over de ting jeg syntes er vigtigst.

Først og fremmest må jeg lige understrege, at selvom forberedelse er godt, så skal man altså ikke ændre alt for meget i dine vaner lige op løbet. Kroppen skal bare have lidt mere ro og lidt mere energi.

  1. Frem med sutteflasken… Dehydrering vil spænde ben for alle dine hårde træningstimer på rekordtid. Sørg for at drikke rigeligt i de sidste 48 timer (og helt) op til løbet. Hav din vandflaske i syne hele tiden så du ikke glemmer det.
  2. Spis min gris… Apropos “at proppe i munden”. Det er en fordel at være så let som muligt når man skal løbe langt. Men de sidste dage op til løbet skal du ikke være på kur. Det er for sent nu. Brug i stedet det forestående løb som en fremragende undskyldning for at proppe lidt mere brød i kæften. Sigt efter at spise ca. hver 4 time. Det behøver ikke være særlig meget. Personligt jeg foretrækker riskiks, rugbrødssnacks, rosiner, figenstænger (i know – det er virkelig skole-agtigt) o.lign.
  3. Check dit gear (0g brændstof)…  Nyt gear er skønt. Og alle ved hvor vigtig det er at se godt ud når man skal se overskuds-agtig ud hele vejen igennem midtbyen! Selvom man selvfølgelig har det helt af helvede til 3/4 af tiden. Undgå at blive grebet at stemningen og løb i helt nyt tøj. Prøv i det mindste at have løbet mindst én lidt længere tur i det tøj du gerne vil løbe i. Jeg er selv skyldig. Jeg begik den selv samme fejl for nyligt og endte med at løbe små 20 kilometer med et yderst ubehageligt slidsår mellem lårene. Det gjorde mildt sagt pisse-nas, og det blev ikke mindre ubehageligt af at der bliver gnubbet saltholdigt sved i såret ca. 180 gange i minuttet. Den fejl begår jeg ikke igen lige foreløbigt. Hvor meget (eller lidt) tøj du skal have på er meget individuelt, og afhænger selvfølgelig af tempo, temperatur, vind, vejr osv. Så det kan jeg ikke sige så meget fornuftigt om. Hvis du hører musik, så sørg lige for at få lige styr på den fedeste playliste EvAh! – OG at der er strøm på din afspiller/iPhone eller hvad du nu bruger.
  4. Sov for S*tan… Du skal altid sove godt. Men det er selvfølgelig helt afgørende at du får sovet så godt som muligt i de sidste dage op til løbet. 8 timer er helt fint, og rigtig godt. 10 timer er spild af værdifuld livstid. Brug de to ekstra timer på noget mere fornuftigt i stedet.
  5. Tænk på noget andet… Marathon er bare en virkelig lang løbetur. Hverken mere eller mindre. Der er en del ting der kan gå galt, men du ved det alligevel ikke før du står i det så “Den tid – den sorg”. Du får helt sikkert ikke noget ud af spekulere mere over det nu, så keep cool og hyg dig med noget andet. Hvis det ikke går helt som du håber så kommer der ret sikkert et nyt løb hvor du kan prøve igen.

 

Jeg har efterhånden fået styr på mit gear, grej og guf. – RdY 2 Rock –

God weekend og evt. god tur B)

//styrk.nu

 

Ingen kommentarer endnu

Der er endnu ingen kommentarer til indlægget. Hvis du synes indlægget er interessant, så vær den første til at kommentere på indlægget.

Skriv en kommentar

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

 

Næste indlæg

Nike Marathontest 4 - med blæs på!