Få jord på dine løbesko - Trailløb 101

Nike Marathontest 4 – med blæs på!

imageCopenhagen Marathon nærmer sig med hastige skridt, og igår var det så tid for den sidste test inden den store dag. Denne søndag i april galdt det halvmarathon distancen på 21,1 km.

imageDet var en kølig og temmelig blæsende søndag på Østerbro. Vi var dog heldige at få en fornuftig dosis af forårssolen der fandt vej igennem de hastigt forbipasserende skyer. Jeg vidste hvor vi skulle starte fra, men det var så også det eneste jeg havde styr på forinden. Så jeg måtte tage det som det kom og denne søndag viste ruten sig at være noget kringlet. Jeg burde måske have taget et kig på den inden, men forberedelsestid havde ikke vundet plads i min kalender som så mange andres er godt fyldt for tiden. Jeg ankom da også lettere forvirret 15 minutter før start – smed overtøjet, parkerede tasken og så var det ellers afsted.

image

BLÆS på!

Måske grundet min lettere stressede entré, eller bare min generelle entusiasme, lagde jeg lidt for hurtigt ud. Det kom til at straffe mig lidt senere. Min tanke var godt nok ikke at løbe i mit tiltænkte marathon tempo, men at teste min nuværende løbeform ved at løbe noget hurtigere. Målet var en pace på omkring 4:00 min/km som faktisk skulle vise sig at holde rigtig godt i sidste ende.

Jeg må indrømme at jeg havde svært ved at finde en ordentligt rytme og syntes hele tiden jeg måtte kæmpe lidt for det. De mange retningsskifte og den kraftige vind gjorde at jeg hele tiden måtte sparke mig selv i bagdelen for at holde tempoet. Efter de første 5 km (der nok var lidt for hæsblæsende) fandt jeg mig tilrette i et fornuftigt tempo. Men da vi ramte de sidste 5 km begyndte mine ben (og især mine lægge) at spille mig et pus… Gøre ret ‘naller’. Sandsynligvis fordi mine ben var ved at blive godt trætte havde jeg sværere ved at holde min pace, så derfra var det damage-control resten af vejen hjem.

Konkurrence er GOD træning

Der er en del gode grunde til at stille op til diverse løb (og prøveløb). Ikke mindst fordi det er rigtig god træning.

  • Du har nogle gode fartholdere til at hjælpe dig med tempoet så du er fri til at tænke på andre ting (medmindre du løber meget hurtigt).
  • Der er næsten altid en hel del support på ruten til at heppe dig rundt – det hjælper altid!
  • Jeg bruger ofte disse ‘trænings’løb til at rykke igennem på fuld intensitet! En intensitet man næppe kan opnå i sin almindelige træning.
  • Rutine er konge… Man lærer meget ofte noget (eller meget) at af konkurrere. Desto mere man har gjort det – desto mere rutineret og rolig bliver man omkring situationen. Man skal selvfølgelig altid tilstræbe et fornuftigt (relativt højt) spændingsniveau – ellers har du nok sat baren for lavt. 😉 Men erfaring giver alligevel en lidt ro og tryghed der kan være guld værd på dagen.

Tak til Sparta for endnu et godt løb og god testdag. Nu er det bare at se frem til den lange tur i Maj.

 

Søndagens look blev monochrom stribe stil fra Adidas :D

Søndagens look…  Shades of Grey – stribe-stil fra Adidas B)

Ingen kommentarer endnu

Der er endnu ingen kommentarer til indlægget. Hvis du synes indlægget er interessant, så vær den første til at kommentere på indlægget.

Skriv en kommentar

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

 

Næste indlæg

Få jord på dine løbesko - Trailløb 101