Forbandede forhindringsløb! Tips til Arena Run

Få jord på dine løbesko – Trailløb 101

Trail Running

Byboer på skovtur

Jeg er inkarneret byboer. Jeg elsker at bo i byen, med alt hvad dertil hører, både godt og dårligt. Men der ALTID noget der trækker i mig. For selvom jeg elsker stenbroen så er jeg paradoksalt nok, totalt afhængig af naturen. Jeg behøver ikke altid dyrke sport i naturen, men da fysiske udfoldelser er min favorit-hobby er det naturligvis oplagt at kombinere træning, natur, fred og frisk luft.

Trailløb 101 – hvorfor løbe i naturen?

Man kan foretage sig alle mulige spænende ting i naturen. Men i det her indlæg skal det  handle om trailløb. Trail er bare et fint ord for spor. På wiki skriver de meget fint at; Trailtrailrunning eller trailløb er en løbedisciplin indenfor atletikken, hvor atleter konkurrerer i et terræn ad små stier, typisk gennem skov, bakker og natur uden for de gængse stier og veje.”

Der er masser af gode grunde til at hoppe i løbetøjet og begive sig ud af byen. Dette er bare et par stykker af dem.

  • Løb på ujævne underlag vil stille langt større og mere varierende krav til styring og stabiliteten i dine ankler (og ben i det hele taget).
  • Pga. det uforudsigelige terræn vil løbet kræve din fulde opmærksomhed… hele tiden. Fokus er godt, mere fokus er bedre.
  • Sporene skifter (som regel) hele tiden retning og føre dig op og ned. Det gør løbeturen en hel del mere anstrengende da din puls vil hoppe væsentligt mere op og ned. Det vil i effekten fungere som en slags ‘indbygget’ intervalløb.
  • Oplevelsen! Bør ikke undervurderes. Den burde faktisk stå øverst på listen, men det er bare fedt at opleve naturen og alle dens facetter. Farverne, luften, duften og lyden (eller mangel på samme). Du støder jævnligt på et lille forvirret egern der pisker op i et nærliggende træ. Løber du tidligt (eller sent) kan du måske enddag overrumple et lille hjortekid der står og hygger sig på stien. Det lyder måske super cheasy, men det er altså svært ikke at få lidt optur over naturen.

Jaja, I KNOW… Det kræver selvfølgelig lidt ekstra tid og omtanke. Men det er det hele værd. Det er bare at komme derudaf, og udforsk nogle af vores skønne naturområder.

Mine 5 tips til din trailtur
  1. Skotøj: Gamle slidte løbesko kan bruges til at starte med, men får du smag for oplevelsen, så vil nogle fornuftige trailsko være et must-have.
  2. Tænk frem: Når løbet er slut vil du meget gerne have noget tørt (og rent) tøj og sko at skifte til. Du vinder ingen popularitetskonkurrencer ved at sætte dig ind i jeres fælles bil helt gennemsvedt og mudret fra top til tå… Just saying.
  3. Tag hensyn: Der er af til andre folk på stien. De har samme ret til færdes i på stien, så sænk farten og send et gerne et lille smil. Hvis du løber på en mountainbike-rute, bør du tage ekstra meget hensyn, de kan nemlig ikke lige ‘hoppe til siden’ og har ofte noget mere fart på end dig.
  4. Look out: Vær ekstra opmærksom på hvor du træder. For Hver Skridt! Man kan nemt vride om på foden, eller glide og falde på en glat rod eller sten. Det er knabt så fedt… Been there, done that. Løb lidt langsommere og ‘læs’ underlaget. Især i starten, indtil du får lidt mer rutine. Så kan du gradvist øge tempoet.
  5. E.T. Phone home… Hav din telefon med… Opladt! Især hvis du løber alene. HVIS uheldet er ude, så er det er en rigtig god idé at kunne guide en evt. ambulance så godt som muligt. Brug lidt tid på at kigge på et kort over det område du løber i, hvor de nærmeste veje er placeret og meget gerne hvad de hedder.

Sæsonen starter lige præcis nu… Så du har alle muligheder for at opleve det lysegrønne forår på nærmeste hold, OG styrke dit dejlige corpus på samme tid. Win-win. Du kommer ikke til at fortryde det.

God tuR i det grønne

KH //Toke

Styrk.nu

Ingen kommentarer endnu

Der er endnu ingen kommentarer til indlægget. Hvis du synes indlægget er interessant, så vær den første til at kommentere på indlægget.

Skriv en kommentar

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

 

Næste indlæg

Forbandede forhindringsløb! Tips til Arena Run