Bliv inspireret! Det gjorde jeg...

Forbandede forhindringsløb! Tips til Arena Run

image

De militærbane-inspirerede forhindringsløb er på kort tid blevet voldsomt populære. Ok, jeg tilstår. Jeg er selv hoppet med på bølgen. Disciplinen åbner for en sjov ekstra dimension til det at løbe.

Ro på folkens! Jeg er ikke gået totalt, fanatisk, all-in på de her løb, men det er nu et fedt alternativ til de længere, monotone, asfaltstrampende, halve- og hele marathon distancer. Ikke at de fejler noget. Dem er jeg såmænd stadig rigtig glad for.

OCR (Obstacle Course Racing) løb er bare lidt ekstra sjov og ballade jeg kan udsætte min krop for, imellem de mere ‘seriøse’ udfordringer jeg ellers forsøger at bide skeer med.

At rejse… 

Er altid en oplevelse. Og så gør det jo ikke noget, at det også kan være billigt.

150 kr. tur/retur med fly til Skavsta (“Stockholm”) burde få DSB til at klø sig dybt i hårbunden. Fair nok… At kalde Skavsta for Stockholm er mildt sagt en tilsnigelse – det ligger ca.110 km syd for Stockholm centrum!!! Men det var f***ing billigt, så vi valgte bare at leje en bil. Og selv med billeje fra fredag til søndag, plus vores flybilletter, var det stadigt LANGT billigere end en togtur for to, fra KBH til Jylland! Jeg græmmes. Men med de flypriser kan det altså anbefales at udvide horisonten (og løbskalenderen) til events uden for landets grænser.

Vigtigt at sove godt

Vi havde slået os ned på Quality Hotel Friends. Det ligger klods op af Arena bygningen, hvilket gjorde transport til, og fra, løbet så godt som ikke eksisterende. I denne sammenhæng er nemt = godt.

Hotellet er et typisk konference hotel. MEN… hvad det mangler i charme og intimitet, gør det godt på alle andre parametre. Super imødekommende service, rigtig pæne værelser, god morgenmadsbuffet og fin udsigt (i hvert fald fra 20. etage). Det spillede bare 110%, og det kan helt klart anbefales hvis man skulle tage derover for at opleve noget i Friends Arena en anden gang.

Løbet

For at være helt ærlig, så anede vi ikke helt hvad der ventede os. At klemme 5 km ind på et stadion virkede som en udfordringen. Ok, det er sgu et temmeligt stort stadion, men alligevel. Vores umiddelbare reaktion var, som det jo ofte er med os drenge, 5 km – vi giver den da bare fuld gas! Hvor slemt kan det være! Jeg holder lige fast ved min førnævnte ærlighed. 5 minutter inde måtte vi æde vores ord. Mine lunger ville lige pludseligt rigtig gerne ud på gulvet. Forhindringerne var overkommelige men godt udførte og markerede. Generelt var der massere af medhjælpere til at sørge for man hele tiden vidste hvor man skulle pege næsen henad.

Min eneste anke er, at tilskuerne var placeret meeeget langt væk og helt oppe på tribunerne og for enden af Arenaen omkring målområdet. Dette gjorde at man havde meget lidt ‘stemning’ undervejs i løbet. Af samme grund kunne tilskuerne ikke rigtig kunne komme tæt på løberne. De kunne godt nok følge med på den kæmpe store skærm i loftet af arenaen. Men det er bare ikke helt det samme. Lidt ærgeligt.

Alt i alt, var det dog et rigtig fedt løb, i nogle anderledes omgivelser. Jeg kan sagtens forestille mig vi kunne komme til at se noget lignende på dansk jord, før eller siden. Man har i hvert fald lov at håbe.

Stort tak til arrangørerne og Under Armour for at invitere os over til dette udfordrene og anerledes OCR arrangement.

Ingen kommentarer endnu

Der er endnu ingen kommentarer til indlægget. Hvis du synes indlægget er interessant, så vær den første til at kommentere på indlægget.

Skriv en kommentar

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

 

Næste indlæg

Bliv inspireret! Det gjorde jeg...