Hold F.O.K.U.S. - og få resultater!

Skrot Juicekurene – Hil skyrkongen

Juicekur

Der kan være meget langt imellem fornuftige diskussioner om diverse tendenser indenfor kost og ernæring. Jeg har et seriøst problem med rigtig mange af de her ‘trends’. Og jeg er heldigvis ikke den eneste der besidder en sund skepsis. I TV2’s bedste sendetid har Christian Bitz sat sig for at prøve nogle af disse trends af på egen krop, og give sin personlige mening og sit faglige bud på kvaliteten af disse.

Igår var det den yderst populære juicekur der stod for skud. For åben skærm lagde Christian Bitz sig ud med hvad der tilsyneladende, er en massiv horde af kvinder (og måske nogle enkelte mænd) der af uforklarlige grunde er meget dedikerede fans af disse juicekure.

Jeg må helt ærligt tippe på hatten for Bitz. Han siger bare ærligt, personligt OG fagligt hvad der er at sige om den sag, og det er både godt, og tiltrængt, af få ryddet op i nogle af de uendeligt mange misforståelser om god/sund mad, kost og kure.

http://mad.tv2.dk/2015-11-05-ekspert-levede-af-juice-i-tre-dage-her-er-dommen-over-den-populaere-juicekur

Men der er også en anden grund til at jeg deler dette indslag. Det er folks uvidenhed. Det er simpelt hen skræmmende. Det er ikke ondt ment, og ikke fordi jeg mener at alle der har været på juicekur er ‘dumme’. Men de er blot ikke korrekt og ærligt oplyst. De bliver faktisk ofte direkte snydt eller i hvert fald vildledt. Og det er sgu for dårligt. Jeg er faktisk også rystet over vores tilbøjelighed til at falde for de her ‘quick fix’s’ og det faktum at vi villigt lytter til svage argumenter fra mennesker med tvivlsom og/eller mangelfuld viden.  

Der er bestemt ikke noget galt med at lytte til forskellige mennesker, og prøve forskellige ting. Der er sådan vi bliver klogere og danner vores egne erfaringer, men husk lige;

TÆNK SELV og VÆR KRITISK.

Jeg har ikke meget ekstra at tilføje til sagen, for jeg syntes faktisk Bitz siger det eneste man på fornuftig vis kan sige om den ‘kur’. Men jeg syntes det er vigtig at sprede reel, vigtig, fornuftig og kritisk information.

Hil Skyr-kongen

 

Ingen kommentarer endnu

Der er endnu ingen kommentarer til indlægget. Hvis du synes indlægget er interessant, så vær den første til at kommentere på indlægget.

Skriv en kommentar

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

 

Næste indlæg

Hold F.O.K.U.S. - og få resultater!