Varme fødder og gode ben

Hold F.O.K.U.S. – og få resultater!

Stay Focused

Jeg skriver dette indlæg netop fordi dette er en af mine svageste sider. Altså at have fokus på én ting af gangen. Jeg er ekstremt nysgerrig, videnbegærlig og en anelse distræt. Egentligt har jeg det rigtig fint med det fordi det har gjort mig til lidt af en alt-mulig-mand inden for træning, og i faktisk også på mange andre områder af mit liv. Jeg hørte for nyligt dette akronym for…

F.O.C.U.S. – Follow One Course Until Succesful

Det fik mig til at tænke lidt over min egen ‘mangler’ på dette område. OG DOG – For jeg har faktisk haft et lille gennembrud på dette punkt i de seneste par måneder. Jeg har i et lidt over års tid syntes det kunne være fedt at lære mig nogle af de mere avancerede calisthenics øvelser. Navnligt gad jeg godt f.eks. godt kunne stå på hænder. Ikke bare et sekund eller to, men en ordentligt kontrolleret håndstand med god form og balance.

Den lange vej

Selvom jeg øvede mig jævnligt – gerne et par gange om ugen – nogle gange lidt mindre, og en sjælden gang imellem lidt mere. Men fremgangen var desværre ikke nævneværdig.

Ok, af og til holdte jeg håndstanden lidt længere end andre, men det føltes ikke særligt kontrolleret og det begyndte blive en smule frustrerende at det skulle gå så langsomt. Nu er jeg heldigvis en tålmodig mand af natur, og jeg ved at ting ofte er lidt sværere end man først antager. Jeg øvede mig heller ikke kun på håndstanden, men også andre øvelser jeg havde tænkt kunne være sjove/seje at kunne. Langsomt begyndte der dog at blive længere mellem øve-sessionerne og jeg begyndte at lægge ‘projektet’ lidt til siden igen.

Min åbenbaring

Af en eller anden uforklarlig grund besluttede jeg mig lige pludseligt for at genoptage projektet (jeg kan ærligt talt ikke huske hvad der skete i mit hoved). Jeg tror jeg tænkte at NU LÆRER JEG MIG BARE DEN F*CKIN’ HÅNDSTAND – hvor svært kan det være!

I stedet for at øve alle mulige forskellige ting fokuserede jeg udelukkende på den forpulede håndstand. Jeg trænede lidt med min ven Henrik som er absolut vanvittig god til den slags, og fik lidt nye input jeg bruge at øve mig på – og så øvede jeg mig bare hver gang jeg havde en træning. Nogle gange 5 min. og nogle gange 20. Og VUPTI… efter en lille måneds tid begyndte det pludselig at gå markant fremad, jeg kom oftere op og fandt balancen, og holdte den gradvist længere og længere. Her efter halvanden måned begynder den at være ret stabil. Der er stadig en del arbejde – for nu skal den sgu være 100% straight up – hver gang! 😉

The harder you practice

At holde fokus på én ting – udelukker ikke nødvendigvis alt andet

Selvom jeg har lavet alt muligt andet træning ved siden af (som jeg jo plejer), har jeg holdt fast ved at blive ved med at øve min håndstand, i sidste ende var det præcis den commitment jeg manglede da jeg begyndte. Det at jeg havde ‘varmet’ op i et lille års tid har givet vis hjulpet lidt. Men jeg er også ret overbevist om at jeg kunne have gjort det hurtigere hvis jeg havde haft samme fokus og dedikation i træningen af denne ene øvelse fra starten.

MINE GODE RÅD

Det er jo ret simpelt – FOLLOW – ONE – COURSE – UNTIL – SUCCESFUL.

  • Vælg én ting af gangen.
  • Har du først besluttet dig – STICK TO IT!
  • Få gode råd af kompetente folk – gerne flere forskellige (kompetente).
  • Øv dig!
  • ØV DIG MERE!
  • BLIV VED MED AT ØVE DIG!
  • Hvis du ikke orker at blive ved med at øve, er du bare ikke klar endnu – altså er du ikke dedikeret nok til dit mål i denne omgang. Det er ingen skam – lad det ligge indtil du måske finder dig draget til at gennemføre projektet.

 

God træning – STYRK.nu 

 

Ingen kommentarer endnu

Der er endnu ingen kommentarer til indlægget. Hvis du synes indlægget er interessant, så vær den første til at kommentere på indlægget.

Skriv en kommentar

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

 

Næste indlæg

Varme fødder og gode ben