Vil du forbedre din kondition? Så brug dine puls zoner

Varme fødder og gode ben

Merino sheep

Efteråret fornægter sig ikke, og temperaturen falder støt og roligt i takt med bladene på træerne. Medmindre du er den masochistiske type der sætter en ære i ikke at kunne mærke dine lemmer efter en tur i skoven, vil du sikkert sætte pris på noget velegnet gear til at holde temperaturen et stykke over nulpunktet. Ude på stierne er det yderpunkterne på vores krop er mest udsatte for nedkøling da huden er tynd og de yderste dele af vores blodforsyningen, som hovedsaligt sørger for vores temperaturregulering, ligger tæt og yderligt. På vores breddegrader bliver det meget sjældent decideret farligt, men på de koldeste dage kan det blive jævnt ubehageligt.

Der er ‘opfundet’ mangt og meget high-tech materiale der kan hjælpe dig til at holde varmen og stadig kunne ånde. Mange af dem er sikkert ganske udemærket, men et af mine absolutte ynglingsmaterialer har naturen selv udstyret os med. Det er det fabelagtige Merino-uld.

Hvad er Merino?

Merino er en superfin type af uld fra de australske merino får. Ulden bruges blandt andet ofte til high-end udendørs sportsudstyr. Merino ulden har et par rigtig gode kvaliteter der gør den særligt velegnet til disse formål.

  • Merinould er finere end de fleste andre uldtyper, dette gør det særligt godt til at regulere kropstemperaturen, og samtidigt godt til at transportere fugt/sved væk fra kroppen.
  • Som andre uldtyper indeholder den lanolin som har en antibakteriel funktion. Et ekstra stort plus når vi snakker strømper og sokker. I modsætning til bomuld holder ulden også på varmen selvom det er vådt, og så er det endda super blødt.

Et naturligt materiale til udendørsbrug der er svært at slå! Så herfra skal der lyde en tak til de firbenede uldtotter fra den anden siden af kloden.

   

Ingen kommentarer endnu

Der er endnu ingen kommentarer til indlægget. Hvis du synes indlægget er interessant, så vær den første til at kommentere på indlægget.

Skriv en kommentar

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

 

Næste indlæg

Vil du forbedre din kondition? Så brug dine puls zoner