Reebok Crossfit Sprint Trainer (forklædt som løbesko)

Derfor er træning røvsygt !!!

The Grind

Rigtig mange har problemer med at holde motivationen for at træne, især over længere perioder. Motivation flygtigt – den kommer og går og svinger voldsomt i styrke. Derfor giver jeg ikke så meget for begrebet som basis for livslang daglig aktivitet. Én af de afgørende grunde til den haltende motivation skyldes ofte at vi kæmper med at prioritere træningen tilstrækkeligt højt ift. de mange andre muligheder vi har her i livet. Nogle vil måske mene at de bare ikke har tid. Hmmm. Den forklaring er ikke nødvendigvis forkert… meeeen, for at vride en gammel cliché, så er det jo i sidste ende et spørgsmål om prioriteter. Det er ikke forkert at nedprioritere sin træning, det er bare et valg med tilhørende konsekvenser. Men der kan ligeledes være konsekvenser ved at fravælge det. Uanset hvad du vælger må du være indstillet på at leve med konsekvenserne af det ene eller andet. At vælge at bruge tid på fysisk aktivitet kan være et hårdt valg. Det kan godt være at det betyder du skal gå ned i tid på jobbet, eller helt finde et nyt! Det kan også være du kommer til at bruge mindre tid med din kæreste, kone og/eller børn. Jeg vil ikke gøre mig til herre over hvad der er rigtigt og forkert, men det er et af de mange ubehagelige valg vi alle må tage her i livet. Når det er sagt! Så lad os lige være ærlige – i 2011 kom danskernes tv kiggeri lige over 4 timer om dagen… i gennemsnit. Jeg gentager lige … 4 timer om dagen!!! i gennemsnit. Jeg ved godt du tænker… det er ikke mig! Men det er det højst sandsynligt – Det er blot statistiske FACTS – vi nægter bare at anerkende det fordi det er den skræmmende sandhed.

Der er bestemt ikke noget galt i at se TV eller netflix eller hvad vi nu vælger – og jeg ser selv maaaange timers sport hver uge. Det er ikke noget jeg er stolt af, og jeg forsøger ofte at begrænse mit forbrug lidt (med skiftende held – skal jeg indrømme). Min pointe er bare, at jeg stadig tager mig tid til at træne 10-15-20 timer om ugen (lidt afhængig af mit job). Og hvis jeg IKKE kunne gøre begge dele, så var det ikke træningen der blev prioriteret væk. Jeg har erfaret at det er meget vigtigt for mig at passe min træning. Men det er KUN op til dig selv at finde ud af hvor meget din krop og træning betyder dig, og Making sacrificesderfor hvad du er villig til at nedprioritere eller helt at ofre.

Tilbage på sporet – Hvad er der med den der røvsyge træning!

Vi starter lige med betydningen af ordet at træne – som det bliver defineret i den danske ordbog. Oprindelse; fra engelsk train ‘trække, slæbe; dressere’ – “metodisk og gennem gentagne øvelser forsøge at forbedre sin fysiske form eller opnå færdigheder inden for et bestemt område, fx sport”

Træning er altså per definition endeløse gentagelse af de samme bevægelsesmønstre. Jeg kender ikke mange mennesker der finder endeløse gentagelser sjove som sådan. Men det er netop det der skal til for at mestre og/eller forbedre sig.

Hvis du alligevel har sat dig for at blive bedre, stærkere, hurtigere, mere smidig eller ændre din krops beskaffenhed på én eller anden måde, må du derfor finde dig tilrette med det ensformige, kedelige, hårde slid. Prøv at tage en dyb indånding og nyd det! Jeg ved at det lyder absurd, men kroppen er en imponerende kompleks maskine, prøv at gå ind i dit eget hoved slå alle dine ‘hverdags-tanker’ ud og sæt fuldt fokus på din krop i arbejde. Arbejd med at gøre din træning en lille smule bedre end sidst – hver gang – også selvom det kun lykkedes en sjælden gang imellem, det er forsøget der er afgørende.

Vi lever i en verden hvor alting går absurd hurtigt – og vi skal selvfølgelig nå det hele på den halve tid – og så må det helst ikke være for kedeligt, simpelt, og ensformigt. Samtidigt vil vi helst se resultaterne af vores arbejde med det samme. Men det er jo netop i de endeløse gentagelser vi lærer at mestre vores krop. Det er der kunsten bliver skabt.

Med andre ord; så kommer du ikke til at lave et kunstværk første gang du får en pensel i hånden. Men hvis du er opsat på at lære dig selv et håndværk og skabe noget for dig selv, så kan du ikke lade være med at svinge penslen, lege med alle farverne i paletten og give dig selv tid til at nyde den uendeligt lange process og udvikling. Så kommer kunsten formentligt helt af sig selv.

Det er sundt at kede sig (det lærte min mor mig i hvert fald). Personligt elsker jeg at nu kede mig. Efterhånden keder jeg mig faktisk sjældent som sådan. Jeg har gjort det til en dyd at nyde det jeg gør, også når jeg gør det for 110’ende gang. Det gælder både på cyklen, i løbeskoene eller med de tunge vægte i træningscentret. Det er alt sammen hårdt og relativt ensformigt, og jeg har gjort det hele mange tusinde gange før, og jeg kommer helt sikkert til at gøre det hele mange tusinde gange igen. Træning er bare røvsygt – men det er røvsygt på den fede måde. Hvis du lærer dig selv at elske den hårde rutine, kan du give fingeren til den flygtige motivation, og i den process opnå præcis hvad du ønsker, hvis du vel og mærke er villig til at investere noget af din tid og energi.

STYRK.NU

Ingen kommentarer endnu

Der er endnu ingen kommentarer til indlægget. Hvis du synes indlægget er interessant, så vær den første til at kommentere på indlægget.

Skriv en kommentar

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

 

Næste indlæg

Reebok Crossfit Sprint Trainer (forklædt som løbesko)