Hold dig i gang på rejsen

Forerunner 620 – Et (seriøst) godt løbeur fra Garmin

Garmin forerunner 620

Der er mange løbe-/pulsure på markedet. Jeg har ikke umiddelbart tænkt mig at pløje mig igennem dem alle, men vil meget gerne min erfaringer med dem jeg alligevel bruger. Det sidste års tid har jeg primært brugt med Garmin’s Forerunner 620.

FR620 er et ret specifikt (og seriøst) løbeur til den dedikerede og seriøse løber. Dermed ikke sagt at det ikke kan andet, men det er klart bedst til løb. 620 kan en del mere end de sædvanlige løbeure. Udover at vise puls, pulszoner, % af maks. osv. kan det også fortælle dig en hel del om din løbestil. Det viser f.eks. kadence (hvor mange skridt i minuttet), vertikale udsving (hvor højt du ‘hopper’ i dit løb) og kontakttid med underlaget mm. Alt sammen noget der har betydning for dit løb. Er man (som mig) bare en smule nørdet eller nysgerrig kan det være meget interessant at få disse data. Løber du til gengæld mest for hyggens skyld er det totalt ligegyldigt. I så fald skal du hellere bare koncentrere dig om at forbedre din almene løbe teknik og have det ‘sjovt’. Husk! Du behøver ikke løbe langsomt selvom du ikke har meget specifikke mål. Giv den gas når du kan – så bliver du både bedre, hurtigere og stærkere – win, win, win.

FR620 er Garmin’s top-model (løbespecifikt) og derfor naturligvis noget dyrere end den billigere model FR220 der ellers ligner meget i designet, men du også en hel del flere features i 620’eren. Jeg vil ikke gå i dybden med forskellene, da det vil blive for omfattende til det her indFR620_Chargerlæg. Spørg evt. hos en fornuftig (og kyndig) forhandler.

Jeg har været ret begejstret for denne model stort set lige siden jeg fik fingre i det. Og det er blevet bedre i takt med at jeg har lært at bruge de forskellige funktioner. Der er flere ting der gør Forerunner 620 til mit hidtil bedste puls/løbeur.

  • VIGTIGST: Forerunner 620 finder GPS signal øjeblikkeligt!! Det virker åndsvagt banalt for et ur hvis primære funktion er netop det. MEN det er bestemt ikke alle GPS-ure der formår dette.
  • Jeg kan se en masse god (omend, lidt nørdet) data om mit løb.
  • Mulighed for at indstille alle skærme præcis som du har lyst til.
  • Velfungerende touchscreen (kan også betjenes med løbehandsker).
  • Uret holder strøm ret lang tid, når det ikke er i brug (Det holdte en hel ferie på 9 dage uden opladning, men jeg brugte det også kun ‘aktivt’ nogle få gange undervejs).
  • Det syntes faktisk det er forholdsvis pænt og samtidigt meget let (sølle 44g) – PS. Udseende betyder selvfølgelig noget, og jeg orker ikke rigtig en stor grim klods på armen.
  • Det er ret nemt og intuitivt at bruge menuerne (hvis man lige gider prøve sig en lille smule frem).
  • Trådløs upload af løbedata til en Garmin-app til min iPhone. En lækker feature hvis man lige vil checke lidt detaljeret info om sin løbetur og absolut ikke kan vente til man kommer hjem.
  • Garmin’s interface på computeren fungerer godt, og er rimelig overskueligt. Her har du alle dine aktiviteter med stort set alt hvad du kan drømme om af detaljer om dit løb (og/eller andre aktiviter).
Skærmbillede 2015-05-22 kl. 19.43.39

Fint overbilk – med kort og de basale data.

Skærmbillede 2015-05-22 kl. 19.45.03

Grafer og mere data … mums

Skærmbillede 2015-05-22 kl. 19.46.36

og mere data…

ULEMPER

Der er faktisk ikke mange minusser ved dette ur. Det første der lige skal nævnes er måske prisen. Pt. kan det findes til omkring 3000,- Den billigere model Forerunner 220 ligger på omkring 1800,- Så her bør man måske overveje hvad ens reelle behov er, og om det i givet fald er de ekstra penge værd. Udover prisen, er der også et par enkelte ting jeg stødt på. Jeg har haft lidt bøvl med at overføre data fra uret til iPhone. Sådanne funktioner skal bare fungere enkelt og smertefrit. Urremmen er (efter et års tid) begyndt af gå lidt i stykker, og det er samme er pulsbæltet. Begge dele kommer sikkert til at holde lidt endnu og begge dele kan formentligt også skiftes ud (i hvert fald pulsbæltet). Det skal også lige nævnes at uret er blevet brugt flittigt – især selve uret som jeg går med de fleste af mine vågne timer.

KONKLUSION

Forerunner 620 er et lækkert løbe-/pulsur. Det er helt klart minded på (seriøse) løbere og prisen er måske også derfter. Overall er det virkelig godt og funktionelt, på alle leder og kanter, og er indtil videre min klare favorit en denne kategori. Er du seriøs løber, nysgerrig på din løbe dynamik og tenderer til lettere OCD og/eller tal-mani. Så skal du seriøst overveje at give dig selv dette ur. Du vil ikke fortryde det.

 

Ingen kommentarer endnu

Der er endnu ingen kommentarer til indlægget. Hvis du synes indlægget er interessant, så vær den første til at kommentere på indlægget.

Skriv en kommentar

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

 

Næste indlæg

Hold dig i gang på rejsen