5 kg muskelmasse på 3 måneder!

Under Armour – Speedform Apollo løbesko

Test af Speedform Apollo

De sidste par måneder har jeg haft mulighed for få testet disse sko fra Under Armour (UA).

Det amerikanske sportstøjsmærke Under Armour er knapt 20 år gammelt og blev grundlagt i 1996 er en amerikansk fodboldspiller. Under Armour er gået hastigt frem med høj fart  i de seneste år i hele verden, og her i DK ser vi også oftere det karakteristiske logo. Det er dog hovedsaligt træningstøjet vi har set rundt omkring i byen, men jeg gætter på at det kun er spørgsmål om tid før vi også begynder at se mere til det ‘nye’ brand på fødderne af de danske sportsfolk.

Veførste øjekast synes det som en pæn og relativ minimalistisk løbesko. Den føles meget let når du samler den op – og det ER den. Med en vægt på bare 185 gram er det muligvis den letteste sko jeg har løbet i regelmæssigt og på længere ture. Dog var jeg lidt nervøs mht. komforten (på længere sigt) og støddæmpningen.

Da jeg først trak i skoen syntes jeg den sad ‘spot on’. Pasformen var præcis som den skulle være, i både længde og bredde. Husk at pasform er meget individuelt, så prøv altid dine sko ordentligt inden du køber. Jeg har en relativ smal fod, og på mig sad den som nævnt helt som den skulle. Hælkappen er en smule lav og mærkes ikke så meget, hvilket føltes lidt underligt i starten men jeg vænnede mig hurtigt til det, og så længe skoen bliver hvor den skal, så er jeg glad. Og det gjorde den heldigvis.

Efter en hel del ture i denne Speedform Apollo er jeg blevet mere og mere begejstret for den. Det skal siges at jeg i disse kolde tider hovedsaligt løber indendørs (på løbebånd) og minimum halvdelen af mine træninger er intervaller. Det er lige her at skoen her passer mig rigtig godt. En let sko er altid at foretrække, men det bliver især fedt når man løber i højt tempo, som man jo gerne skulle gøre når man løber intervaller. Derudover er skoen selvfølgeligt kun udsat for et minimalt slid, hvilket er nok er den eneste reelle betænkelighed jeg har ved skoen på længere sigt.

Speedform har overraskende god støddæmpning. Det var helt klart en af mine største betænkeligheder, men må bare tippe kasketten og sige at de har fundet en sammensætning der fungerer virkelig godt. Kombineret med den lave vægt er det bare virkeligt lækkert.

Kan den bruges til andet end løb?IMG_7388

Jeg laver også meget andet end at løbe, og jeg har da også brugt den til alt muligt andet end lige løb. Det har primært været forskellige former for styrke-/holdtræning (med undtagelse af CrossFit). Du kan sagtens bruge skoen til andet end at løbe, men netop pga. det minimalistiske design, er den ikke helt så ‘stabil’ i de meget skæve bevægelser og retningsskift og den vil formentligt blive slidt en del hurtigere end de ‘tungere’ og mere sejlivede træningssko. Jeg syntes jeg ånder fint i skoen, og den er helt sikkert ikke så varm som mange af mine andre løbesko hvilket er super rart når man løber indendørs som jeg ofte gør her om vinteren.

Konklusion

Under Armour’s Speedform Apollo er en virkelig god løbesko til de let øvede og øvede. Eller til de kortere ture/intervaller. Jeg syntes det er fantastisk med den super lave vægt og den gode pasform. Kombineret med den gode støddæmpning, så er det virkelig et hit af en sko. Hvordan de holder på længere sigt og til udendørs brug må tiden vise, men det er helt klart favoritterne til min nuværende indendørs træning. Glæder mig allerede til den næste tur. 🙂

– Tak til Invictus Sport

 http://invictussport.dk

 

 

Ingen kommentarer endnu

Der er endnu ingen kommentarer til indlægget. Hvis du synes indlægget er interessant, så vær den første til at kommentere på indlægget.

Skriv en kommentar

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

 

Næste indlæg

5 kg muskelmasse på 3 måneder!