30 minutter på båndet

Nyt er godt. 6 tips til et holdbart nytårsfortsæt

calvin-hobbes-new-years-resolutions

Det er tilsyneladende på mode at være imod nytårsfortsæt. Jeg er ikke med på moden. Et nytårsfortsæt er et løfte til dig selv. Et løfte om en ændring i dit liv. Forhåbentligt for det bedre. Dit løfte får den betydning og værdi som du vælger at lægger i det.
Jeg elsker det nye. Nyt er lækkert. Nyt er næsten altid spænende og uprøvet. En ny tid betyder nye erfaringer, nye mål og nye oplevelser. Derfor elsker jeg mandage. Jeg elsker den 1. dag i måneden. Jeg elsker stå at ved foden af bjerget. På samme måde elsker jeg den første dag i et nyt år.

Dit nytårsfortsæt er dit løfte til dig selv om en bedre version af dig i nye år. Dit nytårsfortsæt er selvfølgelig spild af tid hvis du ikke har tænkt dig at gøre alt hvad du kan for at holde det. For så kan du lige så godt spare dig. Men hvis du vælger at mande dig op og rent faktisk holde dit løfte vil du takke dig selv for det.

Her er 6 tips hvis du vil have succes med dine nytårsfortsæt.

  • Vær realistisk – Hvis du vælger at bruge mere tid på at træne, så må du samtidig vælge hvad du ikke vil bruge tid på.
  • Vælg et konkret ‘mål’Jeg vil træne mere og spise sundere” er ikke konkret. Jeg vil træne mindst 2 gange om ugen, og lave sund aftensmad mindst 3 om ugen i Januar, Februar og Marts.” er til gengæld både konkret, målbart og tidsbestemt.
  • Sæt en deadline – En ændring er som regel meget mere overskuelig hvis du sætter en tidsbegrænset periode. Så kan du altid evaluere om dit nytårsfortsæt er lykkedes og om det har været indsatsen værd.
  • Skriv det ned – Skriv det ned. SKRIV DET NED. Det er banalt men undervurderet. Skriv det sted hvor du ser det ofte og ikke smider det væk.
  • Gør status – hvor ofte kommer selvfølgelig an på dit fortsæt, men hold dig selv fast på dit løfte f.eks. hver uge eller hver måned.
  • Gør det ordentligt  Hvis det skal gøres, så tag dig sammen og gør en helhjertet indsats!

I er velkomne til at dele jeres nytårsfortsæt i kommentarfeltet.

Hav et rigtig godt 2015 🙂

Ingen kommentarer endnu

Der er endnu ingen kommentarer til indlægget. Hvis du synes indlægget er interessant, så vær den første til at kommentere på indlægget.

Skriv en kommentar

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

 

Næste indlæg

30 minutter på båndet